U15 - článek k domácím zápasům se Sadskou a Jičínem 24.11. - 25.11.2018

28.11.2018 20:19
Liga dívek U15,
doma jsme v sobotu přivítali Sadskou, která měla ještě teoretickou šanci na postup do extraligy. Do zápasu jsme vlétli v plné energii a rychle si vytvořili desetibodový náskok nad vosama ze Sadské. Do poločasu jsme vedli o 20 bodů a tak jsme mohli zapojit všechny hráčky. Konečný stav 96:46 hovoří za vše a tak jsme si zajistili postup do extraligy, která v Ústí nad Labem dlouho nebyla. 
 
Druhý den jsme přivítali celek Jičína, který ještě nevyhrál. My nastoupili bez opor družstva (někdo nemohl nastoupit pro nemoc a někdo oslavoval s babičkama) a tak mohli ukázat holky druhého sledu, co v nich je. Přesně se ukázalo, kde momentálně zaostávají, špatný návrat do obrany, doskok, komunikace mezi sebou. Začátek utkání byl výborný, ale pak se začaly ukazovat chyby holek, co moc nehrají. V poločase jsme holky na chyby upozornili a dali jim prostor i v druhém poločase vše napravit. Poločasové vedení 51:29 již moc nenarostlo a tak konečný výsledek 88-56 byl poslední tečkou tohoto domácího vystoupení v tomto roce.
 
Poslední vystoupení bude na venkovní půdě v Praze na USK a Slovance za 14 dní. a to rozhodne z jakého místa a s jakými vzájemnými výsledky postoupíme do extraligy.
 
Děkujeme divákům za podporu a těšíme se na další utkání.
 
Gary, Dráža a kočky U15