Turnaj BK Sluneta "C" holky x Sluneta "B" x Sluneta "A" *2.11.2014*

03.11.2014 18:30

V neděli proběhl na Doběticích dlouho očekávaný turnaj nejmladších minižáků, který byl obsazen pouze týmy BK SLUNETA. Během tří zápasů poměřily síly tři celky. Družstva "A" a "B" chlapců, které jsme se snažil složit tak, aby jejich kvalita byla na podobné úrovni a tým "C" složený pouze z děvčat.  Poskládat kluky do dvou "vyrovnaných" družstev se ukázalo jako dobrý nápad. Všechny tři zápasy byly vyrovnané a skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Od začátku bylo zjevné, že turnaj nemá jasného favorita, což se také potvrdilo. Každý z celku si odnesl po jednom vítězství. Neuvěřitelné bylo na konci turnaje zjištění, že všechny tři celky mají vyrovnané skóre, a tak o umístění na stupních vítězů rozhodl celkový počet nastřílených bodů. V tomto ukazateli se štěstí přiklonilo na stranu družstva "B", které si tak z turnaje odneslo zlaté medaile. Stříbro si odneslo "céčko" a bronz získalo "áčko". Celý turnaj byl doprovázen velmi hlučnými fanoušky z řad rodinných příslušníků, kterým touto cestou ještě jednou děkuji. Kromě medailí, obdrželo každé družstvo také dva dorty, po kterých se jen zaprášilo. Vyhlášeni byli taktéž tři nejužitečnější hráči turnaje, kteří obdrželi diplom a věcnou cenu. 

Výsledky:   

B vs. C: 4:23, 17:30, 33:34, 48:35

C vs. A: 4:8, 14:18, 30:19, 39:26

A vs. B: 3:14, 7:18, 27:23, 42:29

MVP:

A: Jan David

B: David Pospíšil

C: Lucie Humlová

napsal: Pišta

Jak to viděl Dalibor, který holky pro tento turnaj kaučoval:

Odehráli jsme čistě ústecký turnájek proti "áčku" a "béčku". 
V prvním utkání jsme změřili síly s "béčkem". Po prvním poločase z říše snů, kdy holky bojovaly, nebály se útočit, střílet na koš, vypadalo to na jasnou záležitost pro děvčata, přišel u zkrat, někdo je musel v poločase vypnout, holky přestaly hrát a vývoj zápasu se otočil. Kluci začali bojovat, rvát se o každý balon, což znamenalo zvrat v utkání a také vedení kluků, které se ani v poslední čtvrtině nepodařilo zvrátit. A po nadějném začátku jsme si připsali porážku.

Druhý zápas začal stejně jako první, obrovská bojovnost, chuť hrát, tah na koš, znamenali naše vedení, které si děvčata udržely po celý zápas. Jelikož se soustředily na celé utkání a ne jen na poločas, dokázaly v druhém utkání zvítězit a to ZASLOUŽENĚ!! 

napsal: Dalibor

Foto z turnaje ZDE a ZDE