U15 - článek Easter Cup Klatovy 2019

22.04.2019 23:25
Sluneťačky U15 se již po třetí účastnili turnaje v Klatovech. Na turnaj se přihlásilo 7 družstev a utkal se každý s každým. Jeli jsme obhajovat loňské vítězsví. 
 
Na turnaji jsme se nejprve utkali s celkem BC Slaný a po klidném úvodním rozkoukání jsme vyhráli 77-20. V tomto utkání byla krása basketu okořeněna vlastním košem naší Mii a asi i proto jí hostující trenér určil jako MVP našeho družstva :o).
 
Druhý den jsme hráli již dva kvalitní zápasy a to nejprve s naším severočeským sousedem již v 8,00 ( kruté to vstávání, pro všechny ) z Děčína. Utkání mělo náboj a kvalitu, ale naše holky nedali soupeři šanci a od úvodu vedli a náskok postupně navyšovali na konečných 68-42. Jediným negativem tohoto utkání byli rozhodčí, kteří nestíhali ani na jedné straně. Naštěstí se nikdo nezranil a MVP tohoto utkání byla vyhlášena Melča, která utržila drobný šrám pod okem.
 
Třetí utkání na tomto turnaji jsme sehráli pro nás s neznámým celkem Bayernu od 12.00. Soupeř měl vysoké hráčky atletických postav a vypadal i jevil se dost velkým oříškem. Opak byl pravdou. Naše holky vlétli do utkání a po dvou minutách vedli 12-0. Díky tomuto utkání jsme hráli uvolněně a náskok postupně navyšovali na konečných 73-53 pro naše družstvo. MVP tohoto utkání byla vyhlášena Melča.
 
Odpoledne jsme již měli volno a tak holky chodili různě povzbuzovat naše mladší holky a také jsme razili za kulturou po okolí Klatov a na hrad Klenová.
 
Třetí den turnaje jsme absolvovali s již slabšími soupeři a to s celkem BC Benešov a Basketem Valmez. V obou utkáních dostali nejvíce minut holky, co v sezóně nedostávají tolik prostoru. V 9,20 jsme hráli proti BC Benešov a utkání jsme vyhráli 70-20 a MVP tohoto utkání vybral hostující trenér Barču. 
 
Od 14,40 jsme hráli proti Basketu Valmez a řekli jsme si, že nedostaneme více jak deset bodů ( odměnou byl kebab :- ) ). Úkol jsme splnili a vyhráli 99-2. Negativem tohoto utkání byla drobná zranění holek , co skoro nehrály, ale když tam vlezly hned jednu dostaly. Terka podvrklý kotní, Lucka zákro boxerského stylu pod okem a Barča naražený palec. MVP zápasu byla vybrána Melča.
 
Poslední den jsme se díky losu utkali o první místo s celkem HB Basket Praha, kterého jsme dobře znali z našeho extraligového působení. V sezóně jsme s ním již dvakrát prohráli na naší domácí palubovce o 20 bodů a tak jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého k obhajobě zlata. Toto uktání jsme již pojali jako dobrou přípravu na nadcházející MČR v Praze. Po první čtvrtině jsme prohrávali 9-14. Nic méně utkání bylo jak na houpačce a my v poločase vedli 26-21. Další čtvrtinu vyhrál opět soupeř a to 11-22. Naše holky nic ale nevzdaly a minutu před koncem jsme snížili na rozdíl třech bodů. Nic méně po boji a i taktických faulech na soupeře v závěrečné minutě,kterého jsme tím posílali na šestky ( ketré soupeř proměňoval ), při výborné atmosféře fanoušků z obou strtan jsme prohráli se vztyčenou hlavou 56-61
 
Na turnaji jsme obsadili druhé místo. MVP tohoto zápasu byla opět Melča, která byla i vyhlášena v nejlepší pětce turnaje.
 
Kompletní výsledky turnaje naleznet na https://www.eastercupklatovy.cz/cs/kategorie-u15-divky-55.
 
Turnaj si holky náramně užili, jak po sportovní , tak i po kulturní stránce a musíme pro ně již hledat jiný takový turnaj, na který se těší. 
 
Děkujeme Slunetě a našim fanouškům za tento turnaj a já zvlášť děkuji Pavlovi Zajícovi a Rudovi Seidlovi za výbornou pomoc.
 
Gary -trenér koček U15