U15 - článek k zápasům s Chomutovem a HB Praha 19.1. a 20.1.2019

21.01.2019 12:33
Extraliga dívek U15
 
Vám hlásí domácí výsledky s Chomutovem a HB Praha.
V sobotu jsme na domácí palubovce přivítali celek Chomutova. Zápas jsme začali v nejlepším možném světle ( podařilo se nám ubránit jejich nejlepší střelkyni Kadlecovou - dala jednu šestku ) a po první čtvrtině jsme vedli 23:11. Ve druhé čtvrtině se již zmiňovaná Kadlecová rozehrála a začlo přetahování o každý míč. Poločasové skóre bylo v náš prospěch 35:28. V poločase jsme si řekli , co zlepšit a jak se snažit zabránit jejich útočné síle. Problém nám dělala zónová obrana, ale i přesto naše procento střelby za tři body by nám mohlo závidět jakékoliv družstvo ( 16/8 ), jsme ještě na začátku třetí čtvrtiny vedli 53:50. Horší byla koncovka utkání, kde jsme shořeli jak papír. Dvě minuty před koncem vedeme 63:57 a úkol zní jasně ( nikam nespěchat a snažit dostat ven Kadlecovou ). Bohužel náš zbrklý útok ( střelba v 5-7 vteřině ) nás stál cenné vítězství. Druhý úkol vyfaulovat Kadlecovou se zdařil, ale soupeře to naopak nakoplo a když při závěrečném oddechovém čase ( prohráváme 64:66)  si řekneme, že budeme faulovat za každou cenu, jsme ustoupený a necháváme se závěrečným klaksonem soupeře vstřeli trojku, prohráváme 64:69.
V neděli jsme přivítali celek HB Praha. Bohužel nám vstup do utkání nevyšel a opustila nás tolik úspěšná střelba ze soboty, po první čtvrtině prohráváme 11:22. Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili , co šlo a dotáhli soupeře na jeden bod, ale vzápětí šňůrou do poločasu skŕe zase navýšil a my prohrávali 30:42. V poločase jsme si řekli opět , co zlepšit a tak zásluhou nám bylo stažení náskoku na 53:57 po třetí čtvrtině. Ovšem ve čtrvté čtvrtině nám soupeř utíká a tak v závěru dostávají i hráčky z lavičky a my prohráváme 66:85.
V obou utkáních bylo vidět, že pokud nám budou chybět hráčky ze základní rotace( Maruštíková výron, Svobodová lyže, Hnízdilová palec ), nejsme schopni v takových utkáních uspět. Nezbývá nám jen doufat a věřit, že bude lépe.
 
Děkujeme divákům za podporu.
 
Gary a Dráža - trenéři dívek U15