U15 - článek k zápasům v Trutnově a Jičíně

21.10.2019 00:16

V sobotu družstvo dívek zajíždělo na venkovní zápas do Trutnova. Do zápasu jsme vstoupili nebojácně a od začátku se snažili o agresivní basketbal a postupně navyšovali skóre na poločasové vedení 43:29. Jediným problémem bylo zranění Máji ( která si podvrtla kotník a má min. měsíční pauzu, přejeme brzké uzdravení a rychlý návrat na palubovku ). Domácí začali ve druhé části trochu přitahovat šrouby a my díky naší agresivní obraně začali mít problém s fauly. I díky tomu se soupeř dotáhl už na tříbodový rozdíl, ale naše hráčky si nenechaly výhru ujít a zvítězily na půdě Trutnova 77:69.

 

V neděli jsme zajížděli do bližšího Jičína. Kdo zápas viděl, musel se moc líbit. Dorazili i fanoušci z vedlejší haly , co fandili florbalu. Výrazně ofenzivní basket se přeléval z jedné strany na druhou. Naše poločasové vedení 51:49 tomu bylo svědkem. Opět jsme byli více agresivní a začali mít problém s fauly. Necelých pět minut před koncem utkání soupeř odskočil na již desetibodové vedení a zdálo se být po zápase. Nic méně nedali jsme nic zadarmo a vrátili se do zápasu, jak rychlými zisky, tak trojkami a opět byly nervy na pořadu dne. Necelých deset sekund prohráváme o bod a soupeř vyhazuje v našem obranném pásmu. Úkol zní jasně rychlý faul, šestky a uvidíme. Faul se podařil a soupeř na šestkách neproměňuje žádnou a my jdeme do RP, ale soupeř vypichuje míč a máme necelé tři vteřiny do konce. Bereme si oddechový čas, kreslíme jasnou akci. Akce se podařila, ale tentokrát nám nebylo přáno a míč po obroučce vypadává ven a my prohráváme v Jičíně 98:97.

Holkám moc děkuji za přístup k utkání, nechaly tam vše a je vidět, že některé ještě nemají tolik zkušeností, nic méně to přijde, věřte a makejte dál.

 

Gary a holky U15