U15 - Extraliga 16.2. a 17.2. 2019 - Strakonice a Sparta

21.02.2019 13:36

V sobotu nás čekal zápas ve Strakonicích. Tento tým už jsme znali lépe. Odehráli jsme s ním už více utkání a zatím se nám nepovedlo ani jednou zvítězit, proto jsme mohli jen překvapit.

Už úvod utkání se nám nepovedl. Hned v první čtvrtině jsme prohrávali 13:30.

Soupeřky byly rychlejší a bojovnější. My jsme jim nestačili obranou a nejhůře jsme na tom byli s doskokem. Jak na obranném, tak i na útočném doskoku jsme doslova pohořeli. Nedařilo se nám plnit pokyny trenéra a dopouštěli jsme se zbytečných ztrát, které soupeř trestal snadnými koši. Do šaten jsme šli s dvaceti bodovou ztrátou na domácí Strakonice (25:47).

Ve druhém poločase jsme pak zkusili bránit zónovou obranou, avšak soupeřky byly úspěšné z trojkového oblouku a proměňovaly téměř každou střelu, kterou vystřelily.

Konečný výsledek pak byl 84:45 pro družstvo ze Strakonic. Náš výkon nebyl zdaleka podle očekávání. Ze Strakonic jsme odjížděli se zklamáním.

 

V neděli jsme vyráželi brzy ráno do Prahy na Spartu. Přestože jsme neočekávali výhru, přijeli jsme bojovat a ukázat co v nás je. Museli jsme zapomenout na sobotní zápas a soustředit se jen na ten, co nás čekal. Jenže hned první čtvrtina se nám nepovedla a soupeř nám odskočil na rozdíl šestnácti bodů. Opět byly soupeřky rychlejší a lepší v individuálních činnostech. Nám se opět nedařilo v obraně a pokaždé jsme byly o krok pozadu.

První poločas jsme prohráli 16:44.

Druhý poločas už se nám vydařil lépe. Nechtěli jsme soupeřkám nic dát bez boje. Avšak opět jsme se dopouštěli zbytečných chyb a soupeřky proměňovaly téměř každý jejich pokus.

Konečný výsledek byl 82:42 pro Pražský celek.

 

Z víkendových zápasů rozhodně nejsme nadšení. Alespoň jsme si uvědomili, co vše musíme změnit a na čem máme pracovat. Teď se budeme soustředit na druhou část extraligy a doufáme, že už se nám podaří v některých utkáních uspět. 

Bez obrany to nepůjde, ale věříme v lepší zítřky.

 

Kočky U15, Gary a Dráža